Boegbeeldje voor Respijthuis

foto uitreiking boegbeeld

Op donderdag 6 december  jl. is het boegbeeldje uitgereikt aan de vrijwilligers van het Respijthuis. Hiermee laat LelystadDoet haar waardering blijken voor de vrijwilligers, die zich onvermoeid inzetten om de mantelzorger even te ontlasten en de zorgtaken voor de zorgbehoevende over te nemen, zodat de mantelzorger zich even niet druk hoeft te maken om zijn of haar dierbare.

Stichting Respijthuis Lelystad biedt op kleinschalige wijze –in een intiem huiselijke sfeer- tijdelijk ondersteuning aan mensen die het thuis niet alleen redden en van wie de mantelzorger even een pauze nodig heeft om op adem te komen. In mei 2018 opende het Respijthuis haar deuren. Ze heeft de beschikking over 4 appartementen met eigen badkamer en klein terras en een gezamenlijke woonkamer annex keuken. Het Respijthuis is gevestigd op camping Buytenplaets Suydersee; een omgeving die bijdraagt aan het ‘vakantiegevoel’. Dankzij de inzet van de vrijwilligers kunnen de gasten in het Respijthuis genieten van aandacht en gezelligheid in sfeervolle omgeving.

logo lelystad doet

Vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers maken onlosmakelijk deel uit van de Lelystadse samenleving. Ze zijn onmisbaar en van onschatbare waarde. LelystadDoet reikt regelmatig het boegbeeldje uit aan een vrijwilligersorganisatie. Dit als blijk van waardering.

Zie ook het artikel in de Flevopost.