Gastenboek

  • Familie Van Zonneveld.

foto Geert van ZonneveldLang heb ik gezocht naar een mogelijkheid om het verblijf in mijn huis te onderbreken en zo de mantelzorg voor mijn huisgenote te verlichten. Daarbij nooit aan Lelystad gedacht. Gelukkig brachten de goede contacten met iCare mij op het goede spoor en het bleek een schot in de roos. Ik heb twee nachten en dagen bij jullie doorgebracht met alle zorgen die door uitstekende voorbespreking gerealiseerd werd. Alle lof voor de begeleiding tijdens mijn verblijf, dat ik zeker zal herhalen.
Geert van Zonneveld.
Ook ik, als zijn huisgenote, sluit me hierbij aan. Dankzij de zorgzame medewerkers van het Respijthuis kon ik aanwezig zijn bij het huwelijk en de bruiloft van onze zoon en schoondochter, in Zeeland! Ook namens hen dank ik jullie daar zeer voor.
Nelleke van Zonneveld.

  • Maaike.

foto maaikeMaaike verbleef een wat langere tijd in het Respijthuis; ze had het er erg naar haar zin. Haar familie schrijft: “Onze moeder en oma heeft een fantastische tijd gehad bij jullie!
Hartstikke bedankt voor alle liefde, zorgen en vooral het dak boven haar hoofd (omdat haar dak beschadigd was tijdens de storm moest er tijdelijk onderdak voor haar gezocht worden). Wij konden met een gerust gevoel haar huis weer waterschade vrij maken omdat we wisten dat zij op een fijne plek verbleef onder de hoede van liefdevolle medewerkers en vrijwilligers.”

Zelf heeft Maaike een gedicht en groet achtergelaten: Zomergroet

  • Echtpaar Ralph en Jovida.

foto Alpaca's bij het RespijthuisHet echtpaar Ralph en Jovida verbleven in november 2021
4 weken in het Respijthuis
Na een behoorlijk lange tijd in het ziekenhuis te hebben gelegen i.v.m. corona en 5 weken in het rusthuis in Hilversum, kwamen wij, door onze zoon geregeld, in het Respijthuis. Heerlijk! Waarom? Omdat je hier echt tot rust komt. Wij zijn grote dierenvrienden en dan kom je hier tot je recht. Wat wil je, als je uit het raam kijkt, zie je direct Alpaca’s, 2 schapen en natuurijk vogels, zo vlak voor je neus!Even verderop is een kleine camping en hoor je geregeld honden, heerlijk is dat. Plus je kunt hier lekker wandelen. Wij gaan na 4 weken verblijf in het Respijthuis naar ons eigen huis en komen, indien mogelijk, volgend jaar graag weer terug om de hectiek van al je gedachten (lees : leven) even te vergeten. We zijn dankbaar dat we hier even konden verblijven. Dank aan de zeer vriendelijke en behulpzame (want dat is ook belangrijk) coördinatoren Marijke en Rianne. Zo fijn dat dit ons ten deel is gevallen.
Met vriendelijke groet,
Ralph en Jovida

  • Een regelmatige logee.

foto van een gast in het respijthuisIk ben vanaf de opening van het Respijthuis, in 2018, een vaste gast. De bedoeling was om een week te logeren maar dit beviel zo goed dat ik uiteindelijk bijna 4 weken gebleven ben.
Momenteel kom ik 2 dinsdagmiddagen plus een midweek in de maand. Dat geeft mij en mijn man rust en ruimte zodat we onze accu’s weer op kunnen laden. Mijn man zorgt al 25 jaar voor mij, als ik logeer in het Respijthuis kan hij zijn eigen dingen doen. Voor beide een win-win situatie dus.
In het Respijthuis maakte ik kennis met de vrijwilligers die open staan voor een praatje. Ze zijn gastvrij en creatief, bv met eten koken.
De sfeer is huiselijk, op de tafel staat altijd een bloemetje.
Ook zijn de vrijwilligers altijd bereid een wandeling met me te maken op de kleine, gezellige camping. Je kunt hier gezellig op het terras zitten en bijvoorbeeld kijken naar mijn vriendjes, de Alpaca’s. Ik vind het bijzonder dat alle vrijwilligers dienstbaar zijn, iedereen brengt zijn of haar eigen belevingswereld en ervaring mee zodat er spontane verhalen ontstaan.
Het contact met de andere gasten is ook fijn, je voelt elkaar goed aan. Iedereen weet hoe zwaar mantelzorg kan zijn voor de partner. Er ontstaan op basis van gelijkwaardigheid interessante gesprekken. Mijn eigen thuiszorgmedewerkers komen me verzorgen in het Respijthuis. Ik geniet van de rust en de vogeltjes op de camping. Hier kun je echt tot jezelf komen.
Kortom: een warm bad, ik kom hier elke keer weer graag terug!
Saskia, oktober 2021.

foto alpaca

  • Hoe ik het vond in het Respijthuis.

Foto gasten RespijthuisIk vond het erg fijn, jammer dat er niet meer mensen waren die gelijk met mij daar logeerden. De vrijwilligers zijn allemaal erg aardig en attent. Ik heb mij daar zeer op mijn gemak gevoeld, ook door alle aandacht die ik daar kreeg.
Ik zou het Respijthuis zeker aanbevelen als mij dat gevraagd zou worden.
Ik heb het heel erg fijn gevonden dank aan alle vrijwilligers en coördinators.
Groet, Johan uit Almere

  • Een berichtje na afloop; bedankt Petra.

Hulphond BelleOktober 2021

Graag wil ik jullie heel hartelijk bedanken.
Ik zat in een noodsituatie, omdat mijn aangepaste aanbouw niet op tijd klaar was en ik nergens heen kon, maar jullie hebben mij en mijn hulphond heel gastvrij ontvangen!
Hopelijk kunnen nog veel mensen bij jullie en door jullie wat respijt vinden.
Bedankt! Belle & Petra

  • Zo maar een briefje achtergelaten op tafel; dankjewel Joop.

plaatje van een briefje21-11-2018
Mijn naam is Joop en ik heb anderhalve week door gebracht in het Respijthuis, Badweg 1, Lelystad.
Het is mij goed bevallen en dit is een aanbevelingswaardig adres.
De huisvesting is goed. Ik had mijn eigen appartementje (zit/slaapkamer met TV en eigen douche met toilet). Het toilet was goed aangepast. Er waren voldoende beugels zodat ik mijzelf kon redden.
Ook maakte ik gebruik van de gezamenlijke woonkamer.
Er zijn veel vrijwilligers. Ik heb met niemand een probleem gehad. Er was altijd een luisterend oor en gezelligheid.
Elke dag werd er vers gekookt, er is fruit en ander lekkers.
Hopelijk bevalt het verblijf u ook in het respijthuis.
Dus: tot weerziens. Joop