Kosten

In het respijthuis wordt het werk van de mantelzorger overgenomen door deskundige vrijwilligers. De (medische) zorg blijft in handen van de eigen thuiszorgorganisatie, fysiotherapeut, huisarts of specialist.
Voor het verblijf in het Respijthuis bedragen de kosten voor de gasten € 25 voor een dagdeel of € 52,50 per etmaal. Hiervoor krijgt men het gebruik van een eigen kamer met sanitaire voorzieningen, handdoeken en linnengoed, alsmede de maaltijden. Dit geldt in elk geval voor gasten bij wie de Gemeente Lelystad en de Gemeente Dronten al structureel een bijdrage levert in de kosten door middel van subsidie. Voor gasten van buiten Lelystad raden wij aan te informeren naar het concrete bedrag bij de coördinator van het Respijthuis ( +31 6 1851 7164 of contactformulier) en te informeren bij uw eigen gemeente voor een bijdrage vanuit de WMO.
Afhankelijk van ziektekostenverzekeraar en het al dan niet aanvullend verzekerd zijn, kunnen deze verblijfskosten mogelijk geheel of gedeeltelijk worden gedeclareerd.

<< Terug