Eventjes respijt voor mijn dagelijkse zorg – een adempauze

Respijthuis Lelystad is er voor mensen met een aandoening en/of beperking. Zij kunnen hier tijdelijk verblijven, van een dagdeel tot enkele weken. Er zelf even op uit, met de noodzakelijke zorg. De mantelzorger heeft dan ook even tijd en ruimte voor zichzelf onder het motto: Respijthuis Lelystad geeft lucht!

De sfeervolle appartementen zijn te vinden op Buytenplaets Suydersee, een bosrijke camping met een kleine dierenweide en een mooi terras. Bovendien op loopafstand van het Stadspark, zwembad de Koploper en winkelcentrum Lelycentre. Er zijn dus genoeg mogelijkheden voor een wandeling, een gezellig kopje koffie of andere activiteiten in de buurt.
De zorg blijft in handen van uw eigen thuiszorgteam en vrijwilligers zorgen voor gezelligheid, regie over de dag, veiligheid en verzorgen de maaltijden.

En voor de mantelzorgers? Mantelzorgers zijn onmisbaar en hebben een belangrijke rol in de zorg voor hun naasten. Mantelzorgers kiezen er niet voor, maar het overkomt hen. En soms is dit zwaar. Veel mantelzorgers zijn overbelast of dreigen overbelast te raken, dan is het Respijthuis Lelystad er ook voor een adempauze.

Meer informatie over mantelzorg in het algemeen en mantelzorg in Lelystad of Dronten in het bijzonder:

<< Terug